if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τουρκία: Ξανά σε δίκη δημοσιογράφοι της Zaman

Επιμένει στη στρατηγική το πογκρόμ και στα media ο Ταγίπ Ερντογάν παραπέμποντας εκ νέου σε δίκη 12 δημοσιογράφους της Zaman, της τουρκικής εφημερίδας που σύμφωνα με τον Ερντογάν συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.


Στο νέο κατηγορητήριο κατά των δημοσιογράφων, βασικό στοιχείο είναι οι ισχυτές σχέσεις με την τομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, την ποία οι τούρκικες αρχές αποκαλούν Fetoulah Terrorist Organization, (FETO).

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διέταξε την κράτηση 47 πρώην υπαλλήλων της Zaman. Μετά τη δικαστική απόφαση, προσήχθησαν 21 άτομα και τα 18 έχουν από τότε τεθεί υπό κράτηση.

Η κυκλοφορία της εφημερίδας έχει ανασταλεί από τον περασμένο Μάρτιο όταν δικαστήριο της Κωνσταντινούπης διέταξε το κλείσιμό της,

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η Feza Gazetecilik Media Group έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση του Ερντογάν ότι προωθεί τα συμφέροντα του Γκιουλέν. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στο οποίο τουλάχιστον 239 έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες τραυματίστηκαν, η Τουρκία απέστειλε στις Η.Π.Α. επίσημο αίτημα για την έκδοση του Γκιουλέν.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version