if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Βρετανία: Λιτότητα STOP είπε ο Χάμοντ

Υπουργός Οικονομικών στην νέα κυβέρνηση είναι ο Σκοτσέζος Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος όμως ήταν υπέρ του Bremain. Ο Χάμοντ αντικαθιστά το δεξί χέρι του Κάμερον, τον Τζορτζ Όσμπορν.

Ο Χάμοντ ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο BBC ότι η Βρετανία θα φύγει από την ενιαία αγορά με το Brexit.
Υποστήριξε όμως ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα έχουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά, δήλωση που θέτει στην ουσία το πρώτο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
Τόνισε, δε, πως το Λονδίνο, βραχυπρόθεσμα, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελλείμματος, είπε πως η προσέγγιση που πήρε η κυβέρνηση το 2010 ήταν σωστή, όμως τώρα η οικονομία της χώρας μπαίνει σε μια νέα φάση, και θα πρέπει να επανεξεταστεί το πόσο γρήγορα θα πρέπει να μειωθεί το έλλειμμα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο ίδιος μιλώνατς στο Sky News, είπε πως η χώρα δεν χρειάζεται προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, συμπληρώνοντας πως θα παρακολουθήσει την οικονομική κατάσταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου να οριστούν οι στόχοι για τις δαπάνες το φθινόπωρο, μεταδίδει το Reuters.

Η προσέγγιση Χάμοντ στα ζητήματα του ελλείμματος και του προϋπολογισμού καθιστούν σαφές ότι η κάνει στροφή 180 μοιρών από την πολιτική του Όσμπορν και να κινηθεί σε διαφορετική βάση.

Σε δήλωσή του στο ITV, τόνισε πως δεν θα χρειαστούν έξι χρόνια για να υπάρξει συμφωνία για το Brexit, αν και ίσως χρειαστεί χρόνο για να περάσουν τα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version