if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ρωσία: Κρίση στο ναυτικό

Μια ακόμη σύγκρουση στρατιωτικού και πολιτικού κατεστημένου ταλανίζει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αρχηγό του στόλου της Βαλτικής.

Επισήμως η αιτιολογία που δόθηκε ήταν η πλημμελής προετοιμασία των ασκήσεων και οι ελλιπείς αναφορές προς την ανώτατη διοίκηση.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει:

Ο αρχηγός του Στόλου της Βαλτικής, ο προσωπάρχης και μια σειρά ανώτερων αξιωματικών της διοίκησης έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον υπουργό (Sergey Shoigu) μετά από σχετική επιθεώρηση. Αναμένεται η καθαίρεσή τους από τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στον ναύαρχο Kravchuk για ανεπάρκεια στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της εκπαίδευσης και απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης από τις αναφορές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόλος της Βαλτικής υπάγεται στη Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση και έχει ως αποστολή την προστασία της Ρωσίας από την Ευρώπη.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Υπ αυτό το πρίσμα και με δεδομένη την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή, την παρενόχληση ρωσικών πλοίων από αμερικανικά αεροσκάφη και το επεισόδια με αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, είναι προφανές ότι στη διοίκηση του στόλου χρεώνονται ευθύνες που δεν δημοσιοποιούνται.

Η καθαίρεση σειράς υψηλόβαθμων αξιωματικών καθιστά σαφές ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαφορετική ρότα από αυτή στην οποία κινούνταν ο Στόλος της Βαλτικής.
Συνεπώς μετά την αντικατάσταση των αξιωματικών αυτών αναμένεται να αλλάξει και η συμπεριφορά του Στόλου της Βαλτικής απέναντι στο NATO και στην Ευρώπη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σημείο της ανακοίνωσης του υπουργείου Άμυνας όπου αναφέρεται ότι:

«Ο Ναύαρχος και η διοίκηση του στόλου παρουσίαζαν διαφορετική κατάσταση από αυτή που επικρατούσε».

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version