if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Hackers έριξαν τα sites Δημοκρατικών

Επίθεση από hackers δέχθηκαν τα sites αρκετών Δημοκρατικών βουλευτών μετά την καθιστική διαμαρτυρία τους στη Βουλή, στις 23 Ιουνίου για την ψήφιση του νόμου ελέγχου των όπλων. Όπως ενημέρωσε το politico η εταιρία που διαχειρίζεται τα sites οι hackers ανέβασαν malware στο site ενός γερουσιαστή και εν συνεχεία επιτέθηκαν στα υπόλοιπα.

Η εταιρία που επιμελείται και είναι υπεύθυνση για τη συντήρηση των sites ενημέρωσε ότι θα είναι ξανά λειτουργικά σύντομα.
Σύμφωνα με τον Γκόρντο Στάντον, επικεφαλής της εταιρίας DCS, οι hackers εμφύτευσαν ένα web shell στη βάση δεδομένων του site ενός γερουσιαστή και το χρησιμοποίησαν για να πραγματοποιήσουν συντονισμένη επίθεση.
Αναλυτές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι η DCS χρησιμοπιεί το σύστημα διαχείρισης Joomla το οποίο δραματικά κενά ασφαλείας και ως εκτούτου οι hackers μπόρεσαν εύκολα να εισβάλλουν.
Η DCS υποστηρίζει ότι παρά την επίθεση οι hackers δεν έκλεψαν πληροφορίες, κάτι που πιστοποιεί ότι δεν πρόκειται για την ίδια ομάδα που είχε επιτεθεί στους servers των Δημοκρατικών και στο ίδρυμα Κλίντον αναζητώντας στοιχεία για την προεκλογική εκστρατεία και τις χορηγίες καθώς και προσωπικό υλικό της Χίλαρι Κλίντον.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version